Opdrachten vinden als een freelancer kan best lastig zijn

Als je een freelancer bent, dan ben je er zelf verantwoordelijk voor dat je voldoende opdrachten mag aan uitvoeren. Door het uitvoeren van voldoende opdrachten verdien je namelijk inkomsten en daarmee kan je weer je eigen gezin en jezelf onderhouden. Veel freelancers vinden het vinden van voldoende opdrachten erg lastig. Dat is natuurlijk ook goed te begrijpen, want als freelancer ben je gespecialiseerd in een bepaald vak en niet in het vinden van nieuwe opdrachten. Wil je weten hoe je als freelancer nieuwe opdrachten vinden kan? Lees dan vooral even verder, want in dit handige artikel kom je er snel meer over te weten. 

 

Neem contact op met een uitzendbureau

Wanneer je nieuwe opdrachten wilt vinden, dan kan je dit op talloze verschillende manieren doen. Een van de beste keuzes die je kan maken, is het contacteren van een uitzendbureau bij jou in de omgeving. Uitzendbureaus staan in contact met duizenden werkgevers, opdrachtgevers en freelancers. Hierdoor is het voor een uitzendbureau dus vrij makkelijk om nieuwe opdrachten te vinden. Houd er wel rekening mee dat niet elk uitzendbureau samen wilt werken met freelancers, vooral omdat ze het liefst nieuw personeel willen aannemen. Dat is ook zeker niet vreemd, want een uitzendbureau verdiend daar namelijk het meeste geld mee. 

 

Word lid van een freelancer community

Naast het contacteren van een uitzendbureau, zijn er nog verschillende andere manieren waarmee je nieuwe opdrachten kunt vinden. Veel freelancers in Nederland zijn lid van een bekende freelancer community. Dat is zeker niet vreemd, want op deze community’s komen opdrachtgevers en freelancers samen. Het is door deze platformen voor een freelancer dus een stuk makkelijker om een nieuwe opdrachtgever te vinden en dat geldt ook hetzelfde voor een opdrachtgever die een freelancer wilt vinden. Houd er wel rekening mee dat dit niet altijd gratis is, maar dat verschilt natuurlijk per community. 

 

Maak een eigen website

Als je het belangrijk vind dat je betrouwbaar overkomt en dat een opdrachtgever weet wie je bent, is het belangrijk om een eigen website te hebben. Het voordeel van het hebben van een eigen website is zeker niet alleen dat je betrouwbaarder overkomt, maar ook is het hebben van een website erg handig als je nieuwe opdrachten wilt krijgen. Je kunt een website namelijk vindbaar maken op bepaalde zoekwoorden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan zoekwoorden zoals consultancy opdrachten en beleid en organisatie opdrachten. Houd er wel rekening mee dat het vindbaar maken van een website niet goedkoop en makkelijk is.